ΠΡΟΣΟΧΗ: Βρίσκεστε στο παλιό μας site !!!

Οι τιμές και οι διαθεσιμότητες των αποτελεσμάτων που βλέπετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ

Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Γενικοί Όροι Συμμετοχής

Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 339/1996, κατ’ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/ΕΟΚ.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής, οι οποίοι συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης του οργανωμένου ταξιδιού, και τις πληροφορίες, πριν εγγραφείτε σε κάποιο από τα οργανωμένα ταξίδια μας. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου μας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη των Γενικών Όρων Συμμετοχής.

Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία μας ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, Μητροπόλεως 110, τηλ.: 2316011824, e-mail: info@18-24.gr, fax: 2316011810

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ)

Είμαστε Γραφείο Γενικού Τουρισμού με την Επωνυμία «Παραπέντε ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» και διακριτικό τίτλο «18-24 Travel», με έδρα την Θεσσαλονίκη, οδός Μητροπόλεως, αριθμός 110 και με αριθμό μητρώου ΕΟΤ 09.33.Ε.61.00.01360.01. Έχουμε άδεια οργάνωσης εκδρομών κι επίσης διοργανώνουμε και διαθέτουμε ταξιδιωτικά προγράμματα –αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, οδικά ή συνδυασμό αυτών- για την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η ιστοσελίδα στην οποία βρίσκεστε έχει αναλάβει  να προβάλει τα προϊόντα (τουριστικά πακέτα) της ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝ. ΙΚΕ, με πλήρη ενσωμάτωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της (ενσωμάτωση τύπου private label). Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας  έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε ηλεκτρονική κράτηση μέσω της πλατφόρμας συστήματος κρατήσεων που παρέχει και διαμορφώνει η ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝ. ΙΚΕ. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται κατευθείαν από τον διακομιστή (server) της ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝ. ΙΚΕ η οποία και αναρτά, διαχειρίζεται και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προβαλλόμενα προϊόντα (τουριστικά πακέτα) στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

2. ΠΕΛΑΤΗΣ (ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ)

Είστε ο ταξιδιώτης που συμμετέχει σε ένα από τα ταξιδιωτικά μας προγράμματα, είτε με οργανωμένο ταξίδι ή μόνος σας ή σαν μέλος ή με φιλική σας ομάδα, σύλλογο, εταιρεία κλπ. Η συμμετοχή σας σε ταξιδιωτικό μας πρόγραμμα συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων συμμετοχής.

3. ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Μπορείτε να εγγραφείτε σε κάποιο από τα ταξίδια μας αν είστε άνω των 18 ετών. Εάν δεν έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας, τότε θα πρέπει να μας προσκομίσετε υπεύθυνη δήλωση και από τους δύο κηδεμόνες και σε κάθε περίπτωση από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα, ότι σας επιτρέπουν να συμμετάσχετε, και η κάθε μια να είναι θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής. Εμείς θα παρέχουμε στους κηδεμόνες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα επιτρέπουν την άμεση επαφή με τον ανήλικο στον τόπο παραμονής του. 

Οι εγγραφές όπως και οι κρατήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας, με την προϋπόθεση, προκειμένου να δεσμευτούν θέσεις στο συγκεκριμένο ταξίδι: 1ον της πληρωμής της προβλεπόμενης κάθε φορά προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού και 2ον της ανεπιφύλακτης αποδοχής και συμμόρφωσης των παρόντων Όρων Συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι κάποιες ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού, ανάλογα με το εκάστοτε πακέτο. Ο ταξιδιώτης μπορεί να δει για κάθε πακέτο ποια είναι τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί να δηλώσει συμμετοχή.

Κάθε ταξιδιώτης μπορεί να συμμετάσχει στα ταξίδια που διοργανώνει το γραφείο μας μόνο εφόσον προκαταβάλλει το προβλεπόμενο ποσό της προκαταβολής για το ταξίδι. Το ποσό της προκαταβολής ορίζεται από το γραφείο μας και είναι διαφορετικό για κάθε εκδρομή, ανέρχεται δε περίπου στο 20ης συνολικής τιμής του πακέτου. Το υπόλοιπο της αξίας του ταξιδιού εξοφλείται κατα βάση μέχρι 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση (αναλόγως και με τον τύπο του πακέτου βέβαια), ειδάλλως το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση χωρίς επιστροφή της προκαταβολής, καθώς με αυτή καλύπτονται οι μέχρι τότε δαπάνες στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία.

Σε περίπτωση που η κράτηση δεν έγινε από τον πελάτη που θα ταξιδέψει αλλά μέσω τρίτου προσώπου για λογαριασμό αυτού, αναλαμβάνει αυτός που έκανε την κράτηση να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που ορίζει το γραφείο μας με τους παρόντες όρους συμμετοχής. Κάθε πληροφορία που δίνεται στον πελάτη από το τρίτο πρόσωπο και δεν σχετίζεται με τα δεδομένα του ταξιδιού μας, είναι ευθύνη αυτού και το γραφείο μας δεν ευθύνεται για ό, τι δεν ενημερώθηκε σωστά ο ταξιδιώτης για το ταξίδι του. Κρατήσεις που δεν επικυρώνονται με πληρωμή της ανάλογης προκαταβολής, δεν υποχρεώνουν το 18 - 24 Travel να δεσμεύει θέσεις.

4. ΤΙΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ – ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΚΛΠ

Η αξία των ταξιδιών αναφέρεται στον εκάστοτε τιμοκατάλογο του 18-24 Travel, όπου αναφέρονται και οι υπόλοιπες υποχρεωτικές επιβαρύνσεις (τέλη- φόροι, φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων κλπ). Σε περίπτωση που για το ταξίδι απαιτείται η έκδοση visa, το κόστος έκδοσης αυτής δεν περιλαμβάνεται στην αξία του ταξιδιού και  βαρύνει τον ταξιδιώτη. Οι τιμές των ταξιδιών υπολογίζονται με βάση τις τιμές που ισχύουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στην αξία των ταξιδιών δεν συμπεριλαμβάνεται ο  φόρος διαμονής (Ν. 4389/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 120 Ν.4514/2018) που καταβάλλεται απευθείας στο κατάλυμα και για το ύψος του οποίου ο ταξιδιώτης ενημερώνεται κατά την ολοκλήρωση της κράτησης. Ο εν λόγω φόρος επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα  και ανά άτομο ως εξής:
Για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα : 
1-2 αστέρων 0,50€
3 αστέρων 1,50€ 
4 αστέρων 3,00€ 
5 αστέρων 4,00€ 
Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα:
0.50 €
Αντίστοιχες επιβαρύνσεις (φόρος διαμονής) προβλέπονται και σε άλλες χώρες, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται ανάλογα με την γεωγραφική θέση, τη κατηγορία καταλύματος, τον αριθμό των διανυκτερεύσεων την ηλικία των επισκεπτών κ.ά. για τις οποίες ο ταξιδιώτης ενημερώνεται κατά την ολοκλήρωση της κράτησης.

Σε ότι αφορά τα αεροπορικά πακέτα, οι τιμές αυτές ανανεώνονται ηλεκτρονικά, ανά 24 ώρες συνήθως, επομένως ενδέχεται να υπάρξουν αναπροσαρμογές, για τις οποίες ο ταξιδιώτης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει κάποια κράτηση, ενημερώνεται πριν προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή και εφόσον είναι σύμφωνος προχωράει σε πληρωμή. Διαφορετικά η κράτηση ακυρώνεται χωρίς καμία επιβάρυνση.

Το 18-24 διατηρεί το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τιμής, όταν οι παράγοντες κόστους αλλάξουν. Ειδικότερα, η τιμή μπορεί να αλλάξει μέχρι και 20 ημέρες πριν από την αναχώρηση, λόγω απρόβλεπτων αυξήσεων (όπως για παράδειγμα αύξηση καυσίμων, φόρων, τελών, συναλλάγματος κ.α.) χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο καταγγελίας της σύμβασης από τον ταξιδιώτη. Μόνο σε περίπτωση αύξησης της τιμής πάνω από 8 για τους παραπάνω λόγους ο ταξιδιώτης  έχει τη δυνατότητα είτε να αποδεχθεί την αύξηση, είτε να καταγγείλει τη σύμβαση. Εάν ο ταξιδιώτης καταγγείλει τη σύμβαση δύναται να δεχθεί άλλο πακέτο, εφόσον αυτό προσφέρεται από το διοργανωτή, ισοδύναμης ή ανώτερης ποιότητας. Αντίστοιχα, ο ταξιδιώτης έχει δικαίωμα μείωσης της τιμής σε περίπτωση που μειωθούν τα προαναφερόμενα κόστη. Σε αυτή τη περίπτωση το 18-24 Travel έχει δικαίωμα να αφαιρεί τις πραγματικές διοικητικές δαπάνες από το ποσό επιστροφής που οφείλει στον ταξιδιώτη.

Εάν επιθυμείτε παράταση διαμονής ή αλλαγή πτήσεων ή άλλη υπηρεσία που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της εκδρομής, η διευθέτησή της απαιτεί την καταβολή κάποιου ποσού ανά αλλαγή/ανά άτομο ως λειτουργικό κόστος διεκπεραίωσης, πέραν της επιβάρυνσης που θα προκύψει από την αλλαγή. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, είναι μέσω της τροποποίησης της κράτησης σας από το λογαριασμό σας.

Το 18-24 Travel διατηρεί το δικαίωμα, για ορισμένη χρονική περίοδο ή για περιορισμένο αριθμό θέσεων, να πωλήσει θέσεις σε ευνοϊκότερες τιμές και με ειδικούς όρους ακυρωτικών. Τυχόν διάθεση θέσεων σε τιμή χαμηλότερη από την αρχική, δεν δικαιοδοτεί τους υπόλοιπους ταξιδιώτες να απαιτήσουν ανάλογη έκπτωση ή να ακυρώσουν την συμμετοχή τους χωρίς την καταβολή των προβλεπόμενων ακυρωτικών.

Παιδιά από 2-12 ετών έχουν συνήθως έκπτωση σε ακτοπλοϊκό εισιτήριο από 30 εως 50 τοις εκατό κατά περίπτωση. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις μειωμένο κόστος διαμονής αν μένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους. Σε ειδικά ναυλωμένες πτήσεις (charter), δεν παρέχεται έκπτωση. Σε επιλογή του πελάτη για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο, το τρίτο άτομο έχει μικρή ή καθόλου έκπτωση.

Όσον αφορά τα φοιτητικά πακέτα, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δέχονται φοιτητικά πάσο μόνον από ελληνικά ΑΕΙ ή ΤΕΙ και ο πελάτης που έχει επιλέξει να κάνει κράτηση σε φοιτητικό πακέτο υποχρεούται να έχει το πάσο του μαζί του στο ταξίδι, σε τυχόν έλεγχο που θα γίνει από την εκάστοτε εταιρεία. Εάν δεν το έχει μαζί του, η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόστιμο που θα του επιβληθεί.

5. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

Το 18-24 Travel έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά, ωστόσο δεν διαθέτει δικά του αεροπλάνα, πλοία, ξενοδοχεία, λεωφορεία για να θεωρείται υπεύθυνο για την σωστή ή μη λειτουργία τους. Ο ρόλος του είναι καθαρά διαμεσολαβητικός γι’ αυτό και οι ευθύνες του περιορίζονται μόνο σε περιπτώσεις παραλείψεων και οργανωτικών αδυναμιών που οφείλονται σε υπαιτιότητα του. Τέλος, καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ταξιδιωτών και έχει την υποχρέωση να συντονίσει και να εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ταξίδια που διαθέτει στους ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό και σε περίπτωση που ο ταξιδιώτης αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, το 18-24 Travel υποχρεούται να παρέχει κατάλληλη συνδρομή χωρίς υπαίτια καθυστέρηση α) με τη παροχή κατάλληλων πληροφοριών για τις υπηρεσίες υγείας  τις τοπικές αρχές και τη προξενική συνδρομή και β) με τη παροχή συνδρομής στον ταξιδιώτη για τη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως επικοινωνίας και την εξεύρεση εναλλακτικών ταξιδιωτικών διακανονισμών. Στη περίπτωση αυτή και εφόσον το πρόβλημα οφείλεται σε υπαιτιότητα, συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας, του ταξιδιώτη θα υπάρχει εύλογη χρέωση για την συνδρομή. Δεν ευθύνεται όμως για έκτακτες καταστάσεις όπως ακυρώσεις, καθυστερήσεις ή αλλαγές δρομολογίων των διαφόρων μεταφορικών μέσων (αεροπλάνων, πλοίων, λεωφορείων, τρένων κλπ) λόγω αποκλεισμού περιοχών εξ’ αιτίας απεργιών, τρομοκρατικών ενεργειών, πανδημιών κλπ.

Το 18-24 ευθύνεται μόνο στην περίπτωση μη εκτέλεσης ή ελλιπούς εκτέλεσης των ταξιδιωτικών υπηρεσιών από υπαιτιότητα του ως Διοργανωτή. Στην περίπτωση αυτή ο ταξιδιώτης έχει δικαίωμα σε μείωση της τιμής και/ή αποζημίωσης για τυχόν ζημίες. Ο ταξιδιώτης δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης, σε περίπτωση που η μη εκτέλεση ή η ελλιπής εκτέλεση: 
 α) καταλογίζεται στον ταξιδιώτη,
 β) καταλογίζεται σε τρίτο πρόσωπο ξένο προς την παροχή των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού και έχει απρόβλεπτο ή αναπότρεπτο χαρακτήρα, ή
 γ) οφείλεται σε αναπόφευκτες και έκτακτες περιστάσεις.
Στον βαθμό που διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν την Ένωση περιορίζουν την έκταση της αποζημίωσης ή τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες καταβάλλεται αποζημίωση από πάροχο που εκτελεί ταξιδιωτική υπηρεσία που περιλαμβάνεται σε πακέτο, οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν για το 18-24 Travel ως Διοργανωτή. Στον βαθμό που διεθνείς συμβάσεις που δεν δεσμεύουν την Ένωση περιορίζουν την αποζημίωση που καταβάλλεται από πάροχο υπηρεσιών, η αποζημίωση που πρέπει να καταβληθεί το 18-24 Travel περιορίζεται αναλόγως. Σε άλλες περιπτώσεις, η σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού μπορεί να περιορίζει την αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει το 18-24 Travel, εφόσον ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύει για σωματική βλάβη ή ζημία που προκαλείται εκ προθέσεως ή εξ αμελείας και δεν ανέρχεται σε λιγότερο από το τριπλάσιο της συνολικής τιμής του πακέτου.

Το 18-24 Travel διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει οποιοδήποτε ταξίδι για λόγους  ασφάλειας ή για λόγους που κρίνει σκόπιμους καθώς και λόγω αναπόφευκτων και έκτακτων περιστάσεων. Σε αυτήν την περίπτωση το 18-24 Travel αναλαμβάνει να ενημερώσει τον ταξιδιώτη εγκαίρως και ο ταξιδιώτης έχει τις ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις: είτε να επιλέξει ένα άλλο πακέτο με την επιφύλαξη ότι στη περίπτωση που θα ισχύει ακριβότερη τιμή πώλησης η όποια διαφορά επιβαρύνει τον ταξιδιώτη είτε να του επιστραφούν πλήρως τα χρήματα που κατέβαλε, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση αποζημίωσης. 

Σε περίπτωση τραυματισμών ή τυχόν κακουχιών που προκλήθηκαν εξαιτίας πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, το 18-24 Travel δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από τους παραπάνω λόγους. Θα εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο για την αμέριστη συμπαράσταση, βοήθεια και φροντίδα χωρίς να έχει την υποχρέωση κάλυψης των σχετικών εκτάκτων δαπανών, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Πριν την αναχώρηση, το 18-24 Travel, διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα της εκδρομής ως προς τα μη ουσιώδη σημεία του, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, χωρίς τούτο να αποτελεί λόγο καταγγελίας της σύμβασης από τον ταξιδιώτη. Αυτό γίνεται για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος της εκδρομής προς διευκόλυνση του ταξιδιώτη. Στη περίπτωση αυτή οφείλει να ενημερώνει τον ταξιδιώτη για τη μεταβολή με σαφή, κατανοητό και ευδιάκριτο τρόπο, σε σταθερό μέσο.

Πριν, αλλά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού, το 18-24 έχει το δικαίωμα να επιφέρει ουσιαστικές τροποποιήσεις αν πρόκειται να αντιμετωπιστεί κάποιο έκτακτο γεγονός ή ανωτέρα βία (καιρικές συνθήκες, κήρυξη ή απειλή πολέμου, επαναστάσεις, πολιτικές αναταράξεις, απεργίες, ασθένειες, ατυχήματα, εξτρεμιστικές ενέργειες, τεχνικά κωλύματα εναέριας κυκλοφορίας, απαγορευτικά απόπλου πλοίων, τυχόν βλάβες, μπλόκα δρόμων). Σ’ αυτές τι περιπτώσεις όλα τα έκτακτα έξοδα, πλην αυτών του επαναπατρισμού, επιβαρύνουν τους ταξιδιώτες. Σε περίπτωση που για τους παραπάνω λόγους δεν πραγματοποιηθεί ή διακοπεί το ταξίδι στην εξέλιξή του, δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων και δεν υπάρχει καμία άλλη υποχρέωση αποζημίωσης από το γραφείο μας.

Είναι δυνατόν κατά την διάρκεια του ταξιδιού να υπάρξουν παράπονα, παραλείψεις ή προβλήματα. Το 18-24 travel πρέπει να παρέχει βοήθεια αν ο ταξιδιώτης αντιμετωπίζει προβλήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο ταξιδιώτης έχει την υποχρέωση να ενημερώσει το 18-24 Travel, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, μέσω e-mail, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, κατά τον καλύτερο τρόπο. Η παράλειψη ειδοποίησης και η διατύπωση παραπόνων εκ των υστέρων είναι πρακτική που δεν επιτρέπεται από την σχετική νομοθεσία. Τυχόν παράπονα που δεν ικανοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να διατυπωθούν εγγράφως προς το γραφείο μέσα σε 7 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής της εκδρομής. Η υποβολή παραπόνων και απόψεων πέραν του προαναφερόμενου χρονικού ορίου δεν είναι αποδεκτή. 

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει η να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Αυτό γίνεται για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος της εκδρομής προς διευκόλυνση του ταξιδιώτη.

6. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

Συμμετοχή σε οργανωμένο ταξίδι συνεπάγεται ανάλογη κοινωνική συμπεριφορά και κατανόηση απέναντι στους συνταξιδιώτες και τους οργανωτές (συνοδοί). Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η απόλυτη συμμόρφωση των ταξιδιωτών προς το πρόγραμμα του ταξιδίου, τις υποδείξεις των συνοδών και ξεναγών.

Επίσης έχει την ευθύνη της έγκαιρης προσέλευσης στους τόπους συγκέντρωσης για τις διάφορες παροχές του προγράμματος. Σε περίπτωση καθυστέρησης και ασυνέπειας του ταξιδιώτη που οδηγεί στην απώλεια παροχής του προγράμματος, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων για την υπηρεσία που έχασε. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ταξιδιώτης για να συνδεθεί με το group, θα πρέπει να το κάνει με δική του ευθύνη και έξοδα. Λόγω έλλειψης συνέπειας σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλα προβλήματα που δημιουργεί ο ταξιδιώτης, το 18-24 διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την συμμετοχή του ταξιδιώτη ακόμα και κατά την διάρκεια της εκδρομής, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 Κάθε ταξιδιώτης ευθύνεται για την έγκαιρη προσέλευση του στην αναχώρηση του ταξιδιού. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, το 18-24 Travel δεν φέρει καμία ευθύνη, δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων, αλλά ούτε και τροποποίηση. Ταξιδιώτες από άλλες περιοχές έχουν την ευθύνη να καταφθάνουν πολύ νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης του ταξιδιού. Η απώλεια του μέσου μεταφοράς λόγω καθυστέρησης ή απεργίας μέσων μεταφοράς, συνεπάγεται απώλεια του συνόλου του ταξιδίου. Εάν δεν γίνει εφικτή η σύνδεση του ταξιδιώτη με το group, δεν έχει κανένα δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. Ταξιδιώτης που διακόπτει το ταξίδι με δική του πρωτοβουλία, ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος για τη κάλυψη των δαπανών επιστροφής του και δεν δικαιούται καμία παροχή υπηρεσίας ή αποζημίωσης.

Ο ταξιδιώτης ευθύνεται για την παροχή ορθών προσωπικών στοιχείων κατά την διαδικασία της κράτησης. Σε περίπτωση εισαγωγής λάθος προσωπικών στοιχείων, που μπορεί να έχει ως συνέπεια ο ταξιδιώτης να μην ταξιδέψει ή να χρεωθεί επιπλέον από την αεροπορική εταιρία για οποιαδήποτε αλλαγή/διόρθωση στα προσωπικά του στοιχεία, ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη.  

7. ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ

Για όλους τους ταξιδιώτες εξωτερικού απαιτείται η κατοχή διαβατηρίου εν ισχύ. Ο ταξιδιώτης οφείλει να λαμβάνει την απαραίτητη πληροφόρηση μέσω των αρμόδιων ελληνικών ή αλλοδαπών προξενικών αρχών για την έκδοση των απαραίτητων θεωρήσεων και ταξιδιωτικών εγγράφων. 

Το 18-24 Travel δύναται να παρέχει γενικές πληροφορίες για τα απαιτούμενα για τη κράτηση ταξιδιωτικά έγγραφα ωστόσο τούτο δεν σημαίνει την ευθύνη της εταιρείας για την απόκτηση τους. Η περίοδος για την έγκαιρη θεώρηση υπολογίζεται τουλάχιστον σε 15 ημέρες πριν την αναχώρηση. Το 18-24 Travel ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση καθυστέρησης ή αδυναμία έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων. Σε κάθε περίπτωση ο ταξιδιώτης, για οποιοδήποτε ταξίδι στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, ευθύνεται να γνωρίζει ποια είναι τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητα, διαβατήριο, visa, κλπ) της χώρας της οποίας είναι πολίτης και απαιτούνται για την διέλευση συνόρων των χωρών ή έλεγχο αεροδρομίων, κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης ευθύνεται να τα έχει στην κατοχή του κατά την διάρκεια διέλευσης συνόρων και να τα υποδείξει σε αστυνομικό ή τελωνειακό έλεγχο. Επιπλέον, ο ταξιδιώτης βαρύνεται με τα έξοδα έκδοσης και ανανέωσης των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε περίπτωση που λόγω υπαιτιότητας του ταξιδιώτη (έλλειψη ή φθορά ταυτότητας ή διαβατηρίου, μη έκδοση visa) δεν είναι δυνατή η διέλευση του από τα σύνορα ή από έλεγχο αεροδρομίων, παραιτείται του δικαιώματος συνέχισης της εκδρομής. Σε αυτή την περίπτωση το 18-24 Travel δεν φέρει καμία ευθύνη, δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων και δεν υπάρχει καμία άλλη υποχρέωση αποζημίωσης από το 18-24 Travel, καθώς το συμβάν οφείλεται σε υπαιτιότητα του ταξιδιώτη. 

8. ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ταξιδιώτης δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση πριν από την έναρξη του πακέτου έναντι χρέωσης καταγγελίας σύμφωνα με τις ακόλουθες διακρίσεις:

Στις προσφορές που αναφέρουν τον όρο "Non refundable" και "Μη επιστρέψιμη τιμή", όπως αναφέρεται ξεκάθαρα και στον όρο, η  χρέωση καταγγελίας είναι όλο το ποσό και δεν υπάρχει καμία επιστροφή ποσού για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Τέλος, τα συγκεκριμένα πακέτα δεν επιδέχονται καμία απολύτως τροποποίηση μετά την πληρωμή. Επομένως, με την ολοκλήρωση της  κράτησης ο ταξιδιώτης θεωρείται ότι έχει αποδεχθεί τον παραπάνω ειδικό όρο. 

Στις προσφορές που δεν αναφέρεται ο παραπάνω όρος ("Μη επιστρέψιμη τιμή"), το ποσό της χρέωσης καταγγελίας συναρτάται με το χρονικό διάστημα της καταγγελίας και συγκεκριμένα:

α) Ακύρωση συμμετοχής του ταξιδιώτη μέχρι 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση (εφόσον έχει καταβληθεί κάποιο ποσό), χρέωση καταγγελίας το ποσό των 5€ ανά / άτομο. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο κόστος διαχείρισης για το χρόνο που δαπανήθηκε για την εκάστοτε κράτηση.
β) Ακύρωση συμμετοχής του ταξιδιώτη από 20 έως 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση, χρέωση καταγγελίας το ποσό της προκαταβολής που καταβλήθηκε από τον πελάτη, το οποίο αντιστοιχεί στο κόστος της εταιρείας για τη κράτηση.
γ) Ακύρωση συμμετοχής του ταξιδιώτη από την 14η ημέρα έως και την ημέρα της αναχώρησης, συνεπάγεται την χρέωση καταγγελίας όλης της αξίας της εκδρομής.  Το 18-24 Travel έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που δεν εξοφληθεί ο λογαριασμός των ακυρωτικών μέχρι την αναχώρηση της εκδρομής να διεκδικήσει τα χρήματα με κάθε νόμιμο μέσο.

Σε κάποια πακέτα προσφορών υπάρχουν "ειδικοί όροι" άλλων Εταιρειών (π.χ αεροπορικών εταιρειών και καταλυμάτων) σχετικά με την Πολιτική Ακυρώσεων που αυτές ακολουθούν και υπερκαλύπτουν την ανωτέρω πολιτική ακυρώσεων του 18-24 Travel.

Αλλαγές αεροπορικών εταιρειών ή πτήσεων, ή αλλαγή των καταλυμάτων με άλλα ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας καθώς και κάθε μη ουσιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα που δεν μεταβάλλει σημαντικά τον όλο χαρακτήρα του ταξιδιού, όπως και τυχαία συμβάντα όπως ιατρικές επεμβάσεις και ατυχήματα που πιθανόν συνέβησαν στον ταξιδιώτη πριν την έναρξη του πακέτου δεν αποτελούν λόγο ακύρωσης της συμμετοχής.

9. ΕΚΧΩΡΗΣΗ 

Ο ταξιδιώτης μπορεί να εκχωρήσει το πακέτο του σε άλλο πρόσωπο που πληροί τις προϋποθέσεις και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παρόντες όρους. Η εκχώρηση πραγματοποιείται  το αργότερο επτά (7) ημέρες  πριν από την έναρξη του πακέτου, ενώ για ταξίδι στο οποίο εμπλέκονται θαλάσσιες μεταφορές μέχρι 10 εργάσιμες ημέρες. Σε περιπτώσεις οφειλής υπόλοιπου ποσού ή πρόσθετων εξόδων, ο εκχωρητής της σύμβασης και ο εκδοχέας εξακολουθούν να ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρο για τη καταβολή του οφειλομένου υπολοίπου καθώς και για τυχόν πρόσθετες χρεώσεις επιβαρύνσεις ή άλλες δαπάνες που προκύπτουν από την εκχώρηση. Στην περίπτωση αερομεταφοράς, θα πρέπει να γίνει ακύρωση θέσης και κράτηση εκ νέου. Το 18-24 Travel θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρεση νέας θέσης, χωρίς όμως να ευθύνεται εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί. Τότε η υποχρεωτική ακύρωση κράτησης θα πραγματοποιηθεί με τους παρόντες όρους ακύρωσης.

10. ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Κατηγοριοποίηση ξενοδοχείων καταλυμάτων βασίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία κάθε κράτους για την κατάταξή τους και είναι διαφορετική για κάθε χώρα. Δεν υπάρχει διεθνής ενιαία κατάταξη ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Η επιλογή των ξενοδοχείων γίνεται με βάση την τοποθεσία τους και το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουν σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή τιμή, ανάλογα με την κατηγορία τους.

Σε προσφορές στις οποίες δεν αναφέρεται ονομαστικά σε ποιο κατάλυμα πραγματοποιείται η διαμονή, αλλά αναφέρονται μόνο κάποια γενικά χαρακτηριστικά (κατηγορία, τοποθεσία κλπ), το 18-24 Travel έχει την μοναδική υποχρέωση να εξυπηρετήσει τον ταξιδιώτη σε κατάλυμα το οποίο πληροί τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αναφέρονται. Στην περίπτωση αυτή ο ταξιδιώτης δεν δικαιούται να αξιώσει τη διαμονή του σε άλλο κατάλυμα από το προσφερόμενο εάν αυτό διαθέτει τα γενικά χαρακτηριστικά που του γνωστοποιήθηκαν από το 18-24 Travel. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που το κατάλυμα που εμπεριέχεται στο πακέτο γνωστοποιείται συγκεκριμένα στον πελάτη πριν τη σύναψη της σύμβασης, ο ταξιδιώτης με την ολοκλήρωση της κράτησης θεωρείται ότι συναινεί στην επιλογή του προσφερόμενου καταλύματος με την σύναψη και δεν δικαιούται να αξιώσει διαφορετικό κατάλυμα από αυτό που συμφωνήθηκε.

Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο – κατάλυμα συνήθως μετά τις 14:00 (συνήθως τις περισσότερες περιπτώσεις από 13:00 έως 15:00), ενώ παραδίδονται από τον ταξιδιώτη το αργότερο μέχρι τις 12:00 την ημερομηνία αναχώρησης. Η διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο γίνεται πάντα σε δίκλινο με προσθήκη extra κρεβατιού. Επίσης η διαμονή σε τετράκλινο δωμάτιο γίνεται πάντα σε δίκλινο με προσθήκη δυο extra κρεβατιών

 Σε ότι αφορά την επιλογή του δωματίου, ο ταξιδιώτη έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τύπο δωματίου της προτίμησης του, εάν και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Εάν έχει οποιαδήποτε περαιτέρω προτίμηση όπως για παράδειγμα, δωμάτιο με διπλό κρεβάτι, μπορεί να το δηλώσει, όμως σε καμία περίπτωση η επιλογή αυτή δεν είναι δεσμευτική. Είναι απλώς δήλωση προτίμησης, η οποία μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνον εάν υπάρχει διαθεσιμότητα. Σε περίπτωση μονόκλινου δωματίου, υπάρχει επιβάρυνση η οποία εξαρτάται από το εκάστοτε κατάλυμα.

Στα μεμονωμένα ταξίδια, σε περίπτωση καθυστέρησης άφιξης του ταξιδιώτη μετά την προγραμματισμένη ώρα και χωρίς την ενημέρωση του ξενοδοχείου και του 18-24 Travel, το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση και να διαθέσει το δωμάτιο εάν του ζητηθεί.

11. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε περίπτωση ειδικών προσφορών (έκπτωση τιμής, προσφορά συγκεκριμένης παροχής), η κράτηση μπορεί να προϋποθέτει απευθείας την εξόφληση της υπηρεσίας και να ισχύουν διαφορετικοί όροι ακυρωτικών, δηλαδή η κράτηση να μην δέχεται ακύρωση ή αλλαγή και σε περίπτωση ακύρωσης, γίνεται παρακράτηση ακυρωτικών όλο το ποσό, ανεξαρτήτως της χρονικής περιόδου της ακύρωσης.

12. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Ενδέχεται να προσφέρονται επιπλέον παροχές μέσα στα πακέτα. Οι επιπλέον παροχές μπορεί να αφορούν πρόσθετα χαρακτηριστικά της διαμονής ή της μεταφοράς, όπως προσθήκη ημιδιατροφής και προσθήκη αποσκευής σε αεροπορική μεταφορά/ ακτοπλοϊκού εισιτηρίου οχήματος, ή πρόσθετες υπηρεσίες, όπως εκδρομές και μεταφορά στην πόλη προορισμού. Σε κάθε επιπλέον περιγραφή περιλαμβάνεται αναλυτική περιγραφή του τι περιλαμβάνει καθώς και αναφορά του χρόνου πληρωμής της, ο οποίος είναι δεσμευτικός για τον ταξιδιώτη.
Διευκρινίζεται ότι η οποιαδήποτε επιπλέον παροχή δεν σχετίζεται άμεσα με την κράτηση που πραγματοποιείται μέσω του 18-24 Travel. Ο ρόλος μας είναι ρόλος διαμεσολαβητή. 

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας κάποιας επιπλέον παροχής, η οποία ανήκει στην κατηγορία των πρόσθετων χαρακτηριστικών διαμονής, και για την οποία μη διαθεσιμότητα το 18-24 Travel δεσμεύεται στα πλαίσια της καλής πίστης να ενημερώσει τον ταξιδιώτη, αυτό δεν συνεπάγεται δυνατότητα ακύρωσης της κράτησης. Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης κάποιας επιπλέον παροχής, η οποία ανήκει στην κατηγορία των υπηρεσιών, όπως αναφέρονται άνωθεν, το 18-24 Travel δεν φέρει ευθύνη.

13. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Στην κράτηση ταξιδιωτικού πακέτου που περιλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο, υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συνολική τιμή του πακέτου κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ταξιδιώτης κάνει την κράτηση, έως την ημέρα που θα την επιβεβαιώσει με την κατάθεση της εξόφλησης. Αυτό οφείλεται σε τυχόν αύξηση του αεροπορικού εισιτηρίου κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της κράτησης και της επιβεβαίωσης αυτής με πληρωμή. Σε αυτή την περίπτωση το 18-24 Travel ενημερώνει εγκαίρως τον ταξιδιώτη για την αύξηση και ο ταξιδιώτης οφείλει να καταβάλει το επιπλέον ποσό άμεσα

Σε περίπτωση οργανωμένων ή μεμονωμένων πακέτων που περιέχουν αεροπορικό εισιτήριο low cost εταιριών, η κράτηση προϋποθέτει απευθείας την εξόφληση της υπηρεσίας και ισχύουν διαφορετικοί όροι ακυρωτικών, δηλαδή η κράτηση δεν δέχεται ακύρωση ή αλλαγή και σε περίπτωση ακύρωσης, γίνεται παρακράτηση ακυρωτικών όλο το ποσό ανεξαρτήτως της χρονικής περιόδου της ακύρωσης. 

Εφόσον πρόκειται για πακέτο που περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, αυτά σας έρχονται ηλεκτρονικά (είτε σε εκτυπώσιμη μορφή, ή απλά σαν κωδικός τον οποίο πρέπει να γνωρίζετε κατά την αναχώρηση). Το check in (για αεροπορικά πακέτα) γίνεται το νωρίτερο 1-2 ημέρες πριν από κάθε πτήση (εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία). Επομένως, ο ταξιδιώτης παραλαμβάνει τα boarding pass σε 2 δόσεις. Αρχικά, το ένα για την πτήση της αναχώρησης και έπειτα κατά την διάρκεια του ταξιδιού για την πτήση της επιστροφής.
Κατά τη διαδικασία του check in, η κατανομή των θέσεων γίνεται τυχαία από την αεροπορική εταιρεία. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δοθούν διπλανές θέσεις. Εάν επιθυμείτε να καθίσετε σε διπλανές θέσεις ή εάν έχετε κάποια προτίμηση όσον αφορά τη θέση σας στο αεροπλάνο, όπως επίσης και αν θέλετε να παραλάβετε νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα boarding pass, θα πρέπει να αποστείλετε αίτημα τροποποίησης για early check in. Η επιλογή θέσεων (early check in), ενέχει χρέωση από την αεροπορική εταιρεία για την οποία θα ενημερωθείτε από το αρμόδιο τμήμα ως απάντηση στο αίτημά σας για early check in.

14. ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ

Ολα τα ταξιδιωτικά πακέτα (οργανωμένες εκδρομές, μεμονωμένα ταξιδιωτικά πακέτα) που βλέπετε στην συγκεκριμένη σελίδα υλοποιούνται από την ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, Γραφείο Γενικού Τουρισμού, με διακριτικό τίτλο "18-24 Travel" με έδρα την Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 110, 3ος όροφος, 54621 και αριθμό μητρώου ΕΟΤ 09.33.Ε.61.00.01360.01. Σε κάποιες περιπτώσεις στις οποίες και αναφέρεται σχετικά, τα ταξιδιωτικά πακέτα προκύπτουν από σύμπραξη δύο ή και περισσοτέρων τουριστικών γραφείων. Σε αυτή την περίπτωση δύναται η διεκπεραίωση να πραγματοποιηθεί από άλλο συνεργαζόμενο τουριστικό γραφείο με το οποίο γίνεται η σύμπραξη.

15. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  σε περίπτωση που το 18-24 Travel καταστεί αφερέγγυο επιστρέφονται τα καταβληθέντα ποσά. Επίσης σε περίπτωση που το 18-24 Travel καταστεί αφερέγγυο μετά την έναρξη του πακέτου και εάν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, διασφαλίζεται ο επαναπατρισμός του ταξιδιώτη. Η ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝ. ΙΚΕ έχει συνάψει σύμβαση προστασίας κατά της αφερεγγυότητας (αστική ευθύνης) με την AXA Ασφαλιστική (Αριθμ. Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου: 253836). Ο ταξιδιώτης μπορεί να επικοινωνήσει με την ανωτέρω εταιρεία σε περίπτωση που δεν του παρασχεθούν υπηρεσίες εξαιτίας της αφερεγγυότητας της εταιρείας.

16. ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Το 18-24 Travel και ο ταξιδιώτης δεσμεύονται με καλή πίστη να επιλύσουν οποιαδήποτε διαφορά που μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια του ταξιδιού μέσω εναλλακτικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 12 της 70330/2015 Υπουργικής απόφασης σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 14 του Κανονισμού 524/2013. Σε περίπτωση μη φιλικής επίλυσης της διαφοράς, αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ – “18-24 TRAVEL” Αριθμός Μητρώου ΕΟΤ 09.33.Ε.61.00.01360.01.

Δήλωση Απορρήτου

1. Σχετικά με μας
1.1 Καλώς ήρθατε στη δήλωση απορρήτου της ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL). Σεβόμαστε το ιδιωτικό απόρρητό σας και δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα δικά σας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Η παρούσα δήλωση απορρήτου σας ενημερώνει σχετικά με το πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα ως πελάτη, πιθανό πελάτη, επισκέπτη ή χρήστη του ιστότοπου ή και της εφαρμογής της ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL) και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας στο ιδιωτικό απόρρητο και με τον τρόπο που προστατεύεστε από τη νομοθεσία. Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για τη συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

1.2 Έχουμε ορίσει υπεύθυνο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (“DPO”) ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίβλεψη των ερωτημάτων που τίθενται αναφορικά με την παρούσα δήλωση απορρήτου. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την παρούσα δήλωση απορρήτου, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε αιτήματος άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων σας, επικοινωνήστε με τον DPO στα εξής στοιχεία επαφής. 

Τα πλήρη στοιχεία μας είναι:
Πλήρες όνομα νομικού προσώπου: Παραπεντε Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Όνομα DPO: Καρανάσιος Γεωργιος
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@18-24.gr
Ταχυδρομική διεύθυνση: Μητροπόλεως 110 Θεσσαλονίκη

Επιφυλάσσεστε του δικαιώματός σας να υποβάλετε παράπονα ανά πάσα στιγμή στην επιβλέπουσα αρχή της χώρας σας σχετικά με ζητήματα προστασίας δεδομένων. Στην Ελλάδα, αυτή η αρχή είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μπορείτε να βρείτε σχετικές λεπτομέρειες μέσω της ακόλουθης σύνδεσης: www.dpa.gr. Θα εκτιμούσαμε ωστόσο αν μας δινόταν η ευκαιρία να διαχειριστούμε τους προβληματισμούς σας πριν προσεγγίσετε την αρχή προστασίας δεδομένων και γι' αυτό παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με μας αρχικά, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επαφής που αναφέρονται παραπάνω.

2. Αλλαγές στη δήλωση απορρήτου και η υποχρέωσή σας να μας ενημερώσετε σχετικά με αλλαγές
Η παρούσα έκδοση ενημερώθηκε στις 24 Μαΐου 2018. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για παλαιότερες εκδόσεις. Η παρούσα δήλωση αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες κοινολογήσεις που ενδεχομένως παρείχαμε στο παρελθόν σχετικά με τις πρακτικές πληροφόρησης μας. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να αλλάξουμε την παρούσα δήλωση και να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί προηγουμένως, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.  Εάν υπάρχουν ουσιώδεις αλλαγές στην παρούσα δήλωση ή οι πρακτικές μας αναφορικά με τις πληροφορίες μεταβληθούν στο μέλλον, θα σας ειδοποιήσουμε δημοσιοποιώντας τις αλλαγές στον ιστότοπο μας.

Είναι σημαντικό τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς να είναι ακριβή και να ισχύουν. Με τον παρόν σας ζητούμε να μας ενημερώνετε σε περίπτωση που τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα αλλάξουν κατά τη διάρκεια της σχέσης σας με εμάς.
 

3. Κατηγορίες πληροφοριών που συλλέγουμε
Διατηρούμε το δικαίωμα να συλλέγουμε, να επεξεργαζόμαστε, να αποθηκεύουμε και να μεταφέρουμε διαφορετικά είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για το πρόσωπό σας, τα οποία έχουμε ομαδοποιήσει ως εξής:
 

 • Δεδομένα ταυτότητας περιλαμβάνουν το όνομα, πατρικό όνομα, επώνυμο, όνομα χρήστη ή παρόμοιο αναγνωριστικό, οικογενειακή κατάσταση, τίτλος, ημερομηνία γέννησης και φύλο.

 • Δεδομένα επαφής περιλαμβάνουν τη διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί τηλεφώνου.

 • Οικονομικά δεδομένα περιλαμβάνουν τον τραπεζικό λογαριασμό και στοιχεία κάρτας πληρωμής(Δεν τα διατηρούμε αλλά σας παραπέμπουμε σε ιστοτόπους που μπορούν να τα διαχειριστούν όπως πχ τράπεζες)

 • Δεδομένα συναλλαγής περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με πληρωμές προς και από εσάς και άλλα στοιχεία προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράσατε από εμάς.

 • Τεχνικά δεδομένα περιλαμβάνουν τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP), στοιχεία εισόδου, τύπο και έκδοση του προγράμματος περιήγησης, ζώνη ώρας και  τοποθεσία, τύποι και εκδόσεις πρόσθετων προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα και άλλη τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείται για να προσπελάσετε αυτόν τον ιστότοπο.

 • Δεδομένα προφίλ περιλαμβάνουν το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασής σας, αγορές ή παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από εσάς, ενδιαφέροντα, προτιμήσεις, σχόλια και απαντήσεις σας στις έρευνες.

 • Δεδομένα χρήσης περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

 • Δεδομένα μάρκετινγκ και επικοινωνιών περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις σας σχετικά με τη λήψη υλικών προωθητικών ενεργειών από εμάς και τρίτους και τις προτιμήσεις σας για την επικοινωνία σας με μας.

 • Δεδομένα υγείας που παρέχονται από εσάς ώστε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα και να εκπληρώνουμε τις ειδικές ανάγκες σας (για παράδειγμα, η παροχή πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ή αιτήματα για μπροστινές θέσεις λεωφορείου λόγω ασθενείας).

4. Πώς συλλέγουμε τις πληροφορίες σας 
Συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για εσάς κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας (είτε οι υπηρεσίες παρέχονται απευθείας από εμάς ή από άλλες εταιρείες ή πράκτορες που ενεργούν εκ μέρους μας), όταν ταξιδεύετε με μας, όταν χρησιμοποιείτε τους ιστότοπούς μας ή όταν χρησιμοποιείτε τα τηλεφωνικά κέντρα μας ή τις εφαρμογές μας για κινητά.


5. Γιατί επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας 
Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όταν ο νόμος, μας το επιτρέπει. Γενικά, θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο:
 

 • Σε περίπτωση που πρέπει να εκτελέσουμε τη σύμβαση που ετοιμαζόμαστε να συνάψουμε ή έχουμε ήδη συνάψει με εσάς.

 • Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο για τα έννομα συμφέροντά μας (ή τα συμφέροντα τρίτου) και τα συμφέροντά σας και τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν υπερισχύουν αυτών των συμφερόντων.

 • Σε περίπτωση που πρέπει να συμμορφωθούμε προς μια νομική ή κανονιστική υποχρέωση.

 • Όταν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας να το κάνουμε, για σκοπους περαν των παραπάνω.

 

Γενικά, δεν βασιζόμαστε στη συγκατάθεσή σας ως έννομη βάση για την επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες σας αποστέλλουμε ενημερώσεις προωθητικών ενεργειών ή όταν επεξεργαζόμαστε ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επιφυλάσσεστε του δικαιώματος να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την αποστολή ενημερώσεων προωθητικών ενεργειών ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επαφής που αναφέρονται στην παράγραφο 1 προηγουμένως

6. Σκοποί για τους οποίους θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα 
Περιγράφουμε παρακάτω όλους τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα και σε ποιες νομικές βάσεις στηρίζουμε τις πράξεις μας. Περιγράφουμε επίσης ανάλογα με την περίσταση ποια είναι τα έννομα συμφέροντά μας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για περισσότερους από έναν νομικούς λόγους ανάλογα με τον συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που χρειάζεστε διευκρινίσεις για τον συγκεκριμένο νομικό λόγο στον οποίο βασιζόμαστε ώστε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα όταν στον πίνακα που ακολουθεί περιγράφουμε περισσότερους από έναν λόγους.

 

 Σκοπός / Δραστηριότητα

 Τύπος δεδομένων

 Νομική βάση για επεξεργασία συμπεριλαμβανομένης βάσης έννομου συμφέροντος

Για να σας καταχωρίσουμε ως νέο πελάτη

 (α) Ταυτότητα
(β) Επαφή

Σύναψη σύμβασης με εσάς 

Για να επεξεργαστούμε και να παραδώσουμε την εντολή  σας, συμπεριλαμβανομένων:
(α) Διαχείρισης πληρωμών, τελών και χρεώσεων
(β) Συλλογής και ανάκτησης χρηματικών ποσών που οφείλονται σε εμάς

 

(α) Ταυτότητα
(β) Επαφή
(γ) Οικονομικά
(δ) Συναλλαγή
(ε) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες 

(α) Σύναψη σύμβασης με εσάς
(β) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για ανάκτηση οφειλών σε εμάς) 

Για να διαχειριστούμε τη σχέση μας με εσάς, συμπεριλαμβανομένων:
(α) Ενημερώσεων για αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις ή της δήλωσης απορρήτου
(β) Να σας ζητήσουμε να κάνετε κριτική ή να πάρετε μέρος σε μια έρευνα

(α) Ταυτότητα
(β) Επαφή
(γ) Προφίλ
(δ) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες 

 (α) Σύναψη σύμβασης με εσάς
(β) Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση
(γ) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για ενημέρωση των αρχείων μας και εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας)

Για να σας δώσουμε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε μια κλήρωση, έναν διαγωνισμό ή για να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο

 (α) Ταυτότητα
(β) Επαφή
(γ) Προφίλ
(δ) Χρήση
(ε) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες

(α) Σύναψη σύμβασης με εσάς
(β) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας, για ανάπτυξή τους και για επέκταση των δραστηριοτήτων μας)

Για να διευθύνουμε και να προστατεύσουμε την επιχείρηση και τον ιστότοπό μας (συμπεριλαμβανομένων της αντιμετώπισης προβλημάτων, της ανάλυσης δεδομένων, των δοκιμών, της συντήρησης του συστήματος, της υποστήριξης, της σύνταξης αναφορών και της τήρησης δεδομένων)

(α) Ταυτότητα
(β) Επαφή
(γ) Τεχνικά 

(α) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση της επιχείρησής μας, την παροχή υπηρεσιών διοίκησης και τεχνολογίας πληροφορικής, της ασφάλειας των δικτύων, της αποτροπής απάτης και στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης ή αναδιοργάνωσης του ομίλου)
(β) Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση 

Για να παραδίδουμε συναφές περιεχόμενο ιστότοπου και διαφημίσεις προς εσάς και για να υπολογίζουμε και κατανοούμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων που προβάλλουμε

 (α) Ταυτότητα
(β) Επαφή
(γ) Προφίλ
(δ) Χρήση
(ε) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες
(στ) Τεχνικά

Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας, για ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών) 
Με βάση τη συγκατάθεση αναφορικά με άμεσες προωθητικές ενέργειες και με σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και την ενημέρωση της προωθητικής στρατηγικής μας

 

 

Για να χρησιμοποιούμε εργαλεία ανάλυσης δεδομένων προκειμένου να βελτιώσουμε τον ιστότοπο, τα προϊόντα / υπηρεσίες, τις σχέσεις μας με τους πελάτες και τις εμπειρίες τους

(α) Τεχνικά
(β) Χρήση 

Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για να κατατάσσουμε τους πελάτες σε κατηγορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, για να διατηρούμε τον ιστότοπό μας ενημερωμένο και συναφές, για να αναπτύσσουμε τις επιχειρήσεις μας και να ενημερώνουμε την προωθητική στρατηγική μας) 

 Για να κάνουμε προτάσεις σε σας σχετικά με αγαθά ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

(α) Ταυτότητα
(β) Επαφή
(γ) Τεχνικά
(δ) Χρήση
(ε) Προφίλ 

 Βάσει της συγκατάθεσής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL) διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει αυτοματοποιημένες διαδικασίες προκειμένου να αναλύει τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις σας, με σκοπό να προσδιορίζει και να προτείνει υπηρεσίες και αγαθά που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.


7. Αλλαγή σκοπού 
Θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε, εκτός αν κρίνουμε ευλόγως ότι θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε για άλλον λόγο και αυτός ο λόγος είναι συμβατός με τον αρχικό σκοπό. Εάν επιθυμείτε να λάβετε εξηγήσεις σχετικά με το κατά πόσο η επεξεργασία για το νέο σκοπό είναι συμβατή με τον αρχικό σκοπό, επικοινωνήστε μαζί μας. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για άσχετο σκοπό, θα σας ειδοποιήσουμε για να εξηγήσουμε τη νομική βάση που μας επιτρέπει να το κάνουμε. 

8. Συνδέσεις τρίτων 
Ο ιστότοπός μας μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσεις για ιστότοπους τρίτων, διακριτές ενσωματωμένες ιστοσελίδες (microsite), πρόσθετα και εφαρμογές. Εάν επιλέξετε ή ενεργοποιήσετε αυτές τις συνδέσεις παραχωρείτε το δικαίωμα σε τρίτους να συλλέγουν ή να μοιράζονται δεδομένα για εσάς. Δεν ελέγχουμε τους ιστότοπους τρίτων και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις δικές τους δηλώσεις απορρήτου, ενώ σε περίπτωση συμπληρωματικών υπηρεσιών που παρέχονται σε εσάς από τρίτους μέσω της διαδικασίας κράτησης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL) ενδεχομένως να είναι μόνο ο εκτελών την επεξεργασία εκ μέρους αυτών των τρίτων. Επομένως, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτές τις συνδέσεις ή τα microsite ή όταν φεύγετε από τον ιστότοπό μας, προτείνουμε να διαβάζετε τη δήλωση απορρήτου αυτών των τρίτων.

9. Cookies, web beacons και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες 
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τεχνολογίες “cookie” και “web beacon”.  Χρησιμοποιούμε cookies και web beacons για να μπορούμε να σας διακρίνουμε από άλλους επισκέπτες, να καταγράφουμε τη διεύθυνση IP σας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας και για να ταυτοποιούμε τον ιστότοπο από τον οποίο συνδεθήκατε στον δικό μας ιστότοπο.  Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας όπως ορίζονται από συμβάσεις με τους επιχειρηματικούς συνεργάτες μας, αλλά και για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη σχεδίαση του ιστότοπου, αλλά και των προϊόντων, των υπηρεσιών και των προωθητικών ενεργειών μας.  Με κανέναν άλλον τρόπο δεν καταγράφουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε άλλους ιστότοπους.  Δεδομένα μη προσωπικού χαρακτήρα ή ανωνυμοποιημένες / ψευδονυμοποιημένες πληροφορίες που αποκτούνται μέσω cookies και web beacons μπορεί να μοιράζονται ή να λαμβάνονται από παροχείς υπηρεσιών εκ μέρους μας.

Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων το οποίο τοποθετείται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Ένα “cookie περιόδου λειτουργίας” λήγει αμέσως μόλις ολοκληρώσετε τη περίοδο λειτουργίας σας (δηλαδή όταν κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας).  Ένα “μόνιμο cookie” αποθηκεύει πληροφορίες στον σκληρό δίσκο, έτσι ώστε όταν ολοκληρώσετε την περίοδο λειτουργίας και επιστρέψετε στον ίδιο ιστότοπο σε μεταγενέστερο χρόνο, οι πληροφορίες του cookie να είναι ακόμα διαθέσιμες. Ένα web beacon είναι μικρό κομμάτι κώδικα που αναπαριστά μια σαφή γραφική εικόνα και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα cookie.

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τόσο ένα cookie περιόδου λειτουργίας όσο και ένα μόνιμο cookie.  Αυτό το cookie που τοποθετεί η ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL) μπορεί να περιέχει πληροφορίες (όπως ένα μοναδικό αναγνωριστικό χρήστη) που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της χρήσης του ιστότοπού μας από εσάς και σε ορισμένες περιπτώσεις την καταγραφή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.  Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αποθηκεύεται μόνο σε αυτό το cookie που τοποθετεί η ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL) αν έχετε εγγραφεί στην ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL).  Το web beacon μας δίνει τη δυνατότητα να καταγράφουμε συγκεκριμένους τύπους πληροφοριών για ενέργειες που πραγματοποιούνται κατά την επίσκεψη σε ιστότοπο, όπως τον αριθμό cookie ενός επισκέπτη, την ώρα, την ημερομηνία, τη διάρκεια και τον αριθμό των προβολών σελίδων, μια περιγραφή της σελίδας στην οποία τοποθετείται το web beacon και τα στοιχεία προϊόντων ή υπηρεσιών που αγόρασε ο χρήστης.

Εάν έχετε εγγραφεί στην ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL), το cookie που τοποθετούμε μας δίνει τη δυνατότητα να σας αναγνωρίζουμε όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και σας παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού σας. Εάν αποθηκεύσετε τα στοιχεία σας ή αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια από εμάς, διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε cookies για να παρακολουθούμε και να διατηρούμε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας. Εάν δεν έχετε αποθηκεύσει τα στοιχεία σας ή δεν παραγγείλετε προϊόντα ή υπηρεσίες από εμάς, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε cookies για να παρακολουθούμε και να διατηρούμε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην καθίσταται δυνατή η αναγνώριση του προσώπου σας.  

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιούμε Flash cookie (Τοπικά Αποθηκευμένα Αντικείμενα) ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Ένα Flash cookie είναι μικρό αρχείο δεδομένων που τοποθετείται σε υπολογιστή μέσω της τεχνολογίας Adobe Flash η οποία μπορεί να έχει ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας ή να μεταφορτωθεί από εσάς στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιούμε αυτές τις τεχνολογίες για την εξατομίκευση και τον εμπλουτισμό της εμπειρίας σας στον ιστότοπό μας, για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, για την εξατομίκευση και αποθήκευση των ρυθμίσεών σας. Τα Flash cookies μπορούν να βοηθήσουν τους επισκέπτες του ιστότοπού μας να ορίσουν, για παράδειγμα, τις προτιμήσεις τους σχετικά με το μέγεθος μεταφόρτωσης ενός αρχείου βίντεο. Μας βοηθούν να βελτιώνουμε τους ιστότοπούς μας υπολογίζοντας ποια σημεία έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους πελάτες.  Δεν χρησιμοποιούμε Flash cookies για προωθητικές ενέργειες ή διαφημίσεις με βάση τη συμπεριφορά. Τα Flash cookies διαφέρουν από τα cookies του προγράμματος περιήγησης και τα εργαλεία διαχείρισης cookie που παρέχει το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν αφαιρούν τα Flash cookies.  Εάν απενεργοποιήσετε τα Flash cookies ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, είναι πιθανό να μην έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες δυνατότητες και υπηρεσίες που καθιστούν την εμπειρία σας στον ιστότοπο πιο αποδοτική και ευχάριστη.

Έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τα cookies ανά πάσα στιγμή μέσα από τις επιλογές του προγράμματος περιήγησης, αλλά αν το κάνετε, δεν θα είμαστε σε θέση να καταγράφουμε τις αγορές σας ή να σας επιτρέπουμε την πραγματοποίηση αγοράς από τον ιστότοπό μας.  Επιπλέον, δεν θα είμαστε σε θέση να σας αναγνωρίσουμε ως καταχωρημένο χρήστη ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού σας. 

10. Υπηρεσίες για κινητές συσκευές και υπηρεσίες που βασίζονται στην τοποθεσία
Παρέχουμε εφαρμογές για κινητές συσκευές τις οποίες μπορείτε να μεταφορτώσετε στο smartphone ή σε άλλη φορητή συσκευή σας. Αυτές οι εφαρμογές διαθέτουν πλήθος λειτουργιών που εμπλουτίζουν την εμπειρία του πελάτη. Εκτός από την παροχή υπηρεσιών, οι εφαρμογές μας ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία θα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την παρούσα δήλωση. Παρέχουμε έναν σύνδεσμο για την παρούσα δήλωση στους πελάτες πριν προβούν στη μεταφόρτωση οποιασδήποτε εφαρμογής μας.

Εάν παραχωρήσετε στις εφαρμογές μας για φορητές συσκευές να προσπελαύνουν τις πληροφορίες τοποθεσίας σας όπως εμφανίζονται στη συσκευή σας, οι εφαρμογές μας μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Παγκόσμιου Συστήματος Προσδιορισμού Θέσης (GPS) και άλλη τεχνολογία (όπως είναι οι ασύρματοι αναμεταδότες που αναφέρονται ως beacon) για να σας παρέχουν πληροφορίες και προσφορές με βάση την τοποθεσία της συσκευής σας. Τα beacons μας δίνουν τη δυνατότητα να συλλέγουμε πληροφορίες για την τοποθεσία σας μέσα σε ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επικοινωνώντας με φορητές συσκευές που βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες τοποθεσίας για να εμπλουτίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία σας με ειδοποιήσεις και άλλο περιεχόμενο στη φορητή συσκευή σας, βοήθεια πλοήγησης ενώ κινείστε στις τοποθεσίες μας, αλλά και με πληροφορίες και προσφορές σχετικά με προϊόντα, υπηρεσίες ή δραστηριότητες που κρίνουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν, κατόπιν της δικής σας ρητής συγκατάθεσης. Διατηρούμε το δικαίωμα να μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες με τρίτους, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών συνεργατών και παρόχων υπηρεσιών, ώστε να παρέχουμε πληροφορίες, προσφορές και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να αποτρέψετε ή να περιορίσετε τη συλλογή πληροφοριών τοποθεσίας αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στην εφαρμογή ή της ρυθμίσεις της συσκευής σας.

11. Απόρρητο παιδιών 
Δεν συλλέγουμε εν γνώση μας, οποιαδήποτε πληροφορία από οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 15 ετών. Ο ιστότοπος, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που είναι τουλάχιστον 15 ετών ή μεγαλύτεροι.

Εάν είστε κάτω των 15 ετών, μην χρησιμοποιείτε ή παρέχετε καμία πληροφορία σε αυτόν τον ιστότοπο ή σε καμία ή μέσω καμίας από τις δυνατότητές του, μην εγγράφεστε στον ιστότοπο, μην κάνετε καμία αγορά μέσω του ιστότοπου και μην δίνετε καμία πληροφορία για το πρόσωπό σας σε εμάς, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος, της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου ή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. 

Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει ή λάβει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από παιδί κάτω των 15 ετών (πέρα από τα δεδομένα που αφορούν την κράτηση και την έκδοση εισιτηρίου), θα διαγράψουμε αυτές τις πληροφορίες, εκτός αν έχει δοθεί συγκατάθεση ή εξουσιοδότηση από τον κηδεμόνα του παιδιού.  

Εάν θεωρείτε ότι μπορεί να έχουμε πληροφορίες από ή για ένα παιδί κάτω των 15 ετών (πέρα από τα δεδομένα που αφορούν την κράτηση και την έκδοση εισιτηρίου), επικοινωνήστε μαζί μας.
 
12. Ποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας 

Για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, διατηρούμε το δικαίωμα να μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης σε εμάς ή που μας βοηθούν στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Οι πάροχοι υπηρεσιών είναι τρίτοι που παρέχουν υπηρεσίες εκ μέρους μας. Δεσμεύονται μέσω σύμβασης να μην χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από το να μας βοηθούν να σας παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει η ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL).

Συγκεκριμένα και προκειμένου να διευκολύνουμε τις ρυθμίσεις των ταξιδιών σας, πρέπει συχνά να μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τρίτους όπως αεροπορικές εταιρείες, υπηρεσίες διαχείρισης αερολιμένων, τελωνειακές αρχές, υπηρεσίες αρμόδιες για θέματα μετανάστευσης και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Μοιραζόμαστε επίσης τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τρίτους που παρέχουν υπηρεσίες σε εσάς ή σε μας, όπως εταιρείες που παρέχουν βοήθεια στους αερολιμένες.

Διατηρούμε το δικαίωμα να κοινολογήσουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτο στον οποίο διατηρούμε το δικαίωμα να επιλέξουμε να πουλήσουμε, διαβιβάσουμε ή συγχωνεύσουμε τμήματα της επιχείρησης ή των περιουσιακών στοιχείων μας. Εναλλακτικά, διατηρούμε το δικαίωμα να εξαγοράσουμε ή να συγχωνευτούμε με άλλες επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στην επιχείρησή μας, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τον ίδιο τρόπο που ορίζεται στην παρούσα δήλωση απορρήτου.

Διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να αποκαλύψουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτο όταν μας ζητήσετε να το κάνουμε ή όταν θεωρούμε ότι είναι απαιτητό από το νόμο.

13. Χώρες που έχουν πρόσβασης στις πληροφορίες σας 
Οι διακομιστές μας, οι οποίοι αποθηκεύουν και προστατεύουν τις πληροφορίες σας, βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Ωστόσο, μέλη του προσωπικού και πάροχοι υπηρεσιών της ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ(18-24 TRAVEL) βρίσκονται σε άλλες χώρες. Κάθε φορά που μεταφέρουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα εκτός του ΕΟΧ, εξασφαλίζουμε παρόμοιο βαθμό προστασίας για αυτά, διασφαλίζοντας ότι υλοποιείται ένα από τα παρακάτω μέτρα προστασίας:
 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση για τον συγκεκριμένο μηχανισμό που χρησιμοποιείται από εμάς κατά τη διαβίβαση δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

14. Ασφάλεια δεδομένων 
Έχουμε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλα μέτρα προστασίας (συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών κρυπτογράφησης, ανωνυμοποίησης ή και ψευδονυμοποίησης όπου κρίνεται απαραίτητο) προκειμένου να αποτρέψουμε την ακούσια απώλεια, μεταβολή, αποκάλυψη και χρήση ή προσπέλαση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο. Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε όσους εργαζομένους, πράκτορες, αναδόχους και άλλους τρίτους που πρέπει να τα γνωρίζουν προκειμένου να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους. Θα επεξεργάζονται τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα αποκλειστικά σύμφωνα με τις δικές μας οδηγίες και δεσμεύονται να τηρούν σχετικούς όρους εμπιστευτικότητας.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες χειρισμού κάθε ύποπτης παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα ειδοποιούμε εσάς και κάθε αρμόδια αρχή για οποιαδήποτε παραβίαση όταν υποχρεούμαστε από το νόμο να το κάνουμε.

15. Διατήρηση των πληροφοριών σας 
Θα διατηρούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε, συμπεριλαμβανομένης της εκπλήρωσης οποιασδήποτε νομικής ή λογιστικής υποχρέωσης ή υποχρέωσης αναφοράς.
Για τον προσδιορισμό της κατάλληλης περιόδου διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εξετάζουμε την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον πιθανό κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, αν είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε αυτούς τους σκοπούς με άλλα μέσα και τις ισχύουσες νομικές υποχρεώσεις.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιόδους διατήρησης διαφορετικών κατηγοριών δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα είναι διαθέσιμες στην πολιτική μας σχετικά με τη διατήρηση την οποία μπορείτε να τη ζητήσετε, επικοινωνώντας με μας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας: ανατρέξτε στην παράγραφο σχετικά με το αίτημα διαγραφής παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, διατηρούμε το δικαίωμα να ανωνυμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ώστε να μην μπορούν να συσχετιστούν με το πρόσωπό σας) για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς και σε αυτήν την περίπτωση, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες επ' αόριστον χωρίς άλλη ειδοποίηση.

16. Τα δικαιώματά σας 
Έχετε το δικαίωμα να:
 

 1. Αιτηθείτε πρόσβαση στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (“αίτηση πρόσβασης υποκείμενου δεδομένων”). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς και να επιβεβαιώσετε ότι τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

 2. Αιτηθείτε διόρθωση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε ατελή ή ανακριβή δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, αν και διατηρούμε το δικαίωμα να σας ζητήσουμε να επικυρώσετε την ακρίβεια των νέων δεδομένων που μας παρέχετε.

 3. Αιτηθείτε διαγραφή των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν δεν υπάρχει εύλογη αιτία για να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Έχετε επίσης το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα στις περιπτώσεις που έχετε ασκήσει επιτυχώς το δικαίωμά σας να αντιταχθείτε στην επεξεργασία (ανατρέξτε παρακάτω), όταν ενδεχομένως επεξεργαστήκαμε τις πληροφορίες αθέμιτα ή όταν χρειαστεί να διαγράψουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα ώστε να συμμορφωθούμε προς τους τοπικούς κανονισμούς. Παρακαλούμε ωστόσο όπως γνωρίζετε ότι ενδεχομένως να μην είμαστε πάντοτε σε θέση να συμμορφωθούμε προς το αίτημά σας για διαγραφή για συγκεκριμένους νομικούς λόγους για τους οποίους θα σας ειδοποιήσουμε, αν κρίνεται απαραίτητο, με την υποβολή του αιτήματός σας.

 4. Αντιταχθείτε στην επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα όταν βασιζόμαστε σε έννομο συμφέρον μας (ή έννομο συμφέρουν τρίτου) και εν προκειμένω έχετε λόγο να επιθυμείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία βάσει αυτού, καθώς θεωρείτε ότι επηρεάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας. Έχετε επίσης το δικαίωμα να αντιταχθείτε όταν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για άμεσες προωθητικές ενέργειες.

 5. Αιτηθείτε περιορισμό της επεξεργασίας δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να αναστείλουμε την επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα στις παρακάτω περιπτώσεις: (α) αν θέλετε να επιβεβαιώσουμε την ακρίβεια των δεδομένων, (β) όταν η χρήση των δεδομένων εκ μέρους μας είναι αθέμιτη, αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή τους από εμάς, (γ) όταν επιθυμείτε να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας ακόμα κι αν δεν τα ζητάμε, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο για εσάς προκειμένου να επικυρώσετε, ασκήσετε ή υπερασπιστείτε νομικές αξιώσεις, ή (δ) έχετε αντιταχθεί στη χρήση των δεδομένων σας από εμάς αλλά πρέπει να επιβεβαιώσετε αν έχουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους να το κάνουμε.

 6. Αιτηθείτε τη διαβίβαση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα σε εσάς ή σε τρίτο. Θα παρέχουμε σε εσάς, ή σε τρίτο που υποδεικνύετε, τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένη κοινή μορφή μηχανικής αναγνώσιμη. Το συγκεκριμένο δικαίωμα αφορά μόνο αυτοματοποιημένες πληροφορίες για τις οποίες παραχωρήσατε τη συγκατάθεσή σας για να τα χρησιμοποιούμε ότι σε περιπτώσεις που χρησιμοποιήσαμε τις πληροφορίες για να συνάψουμε σύμβαση μαζί σας.

 7. Αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που η επεξεργασία εκ μέρους μας την δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα βασίζεται στη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επηρεάσει τη σύννομη επεξεργασία που πραγματοποιήθηκε πριν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, είναι πιθανό να μην μπορούμε να παρέχουμε συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες σε εσάς. Θα σας ενημερώσουμε σε τέτοια περίπτωση κατά την απόσυρση της συγκατάθεσή σας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που περιγράφονται παραπάνω, επικοινωνήστε μαζί μας.

17. Συνήθως δεν απαιτείται αμοιβή 
Δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε κάποια αμοιβή ή τέλος για να προσπελαύνετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ή για να ασκείτε οποιοδήποτε άλλο δικαίωμά σας). Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώνουμε εύλογη αμοιβή αν η αίτησή σας είναι ολοφάνερα αβάσιμη, επαναλαμβανόμενη ή καταχρηστική, αλλά και για την επεξεργασία τους όταν με δική σας υπαιτιότητα έχουν καταχωρηθεί λάθος και πιθανόν να προκληθεί πρόβλημα στην  παροχή της υπηρεσίας που έχετε αγοράσει από εμάς (πχ να μην μπορείτε να πετάξετε). Εναλλακτικά, διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε να συμμορφωθούμε προς το αίτημά σας σε αυτές τις περιπτώσεις.

18. Τι μπορεί να χρειαστούμε από εσάς 
Διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες από εσάς προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας να προσπελάσετε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε άλλο δικαίωμά σας). Πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας που εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν αποκαλύπτονται σε κανένα πρόσωπο που δεν έχει δικαίωμα να τα λάβει. Διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας, ώστε να μειώσουμε τον χρόνο απάντησης.

19. Χρονικό όριο απάντησης 
Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις νόμιμα αιτήματα εντός ενός μήνα. Ενδεχομένως να χρειαστούμε περισσότερο χρόνο από έναν μήνα για να απαντήσουμε στο αίτημά σας. αν το αίτημά σας είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλλει μια σειρά από αιτήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας ειδοποιήσουμε προκειμένου να σας ενημερώσουμε σχετικά.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I
Ορισμοί

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα
 είναι πληροφορίες που μπορούν να συσχετιστούν με ένα πρόσωπο. Τα δεδομένα θεωρούνται προσωπικού χαρακτήρα αν το πρόσωπο που αφορούν μπορεί να αναγνωριστεί, άμεσα ή έμμεσα. Σχετικά παραδείγματα είναι το όνομα του προσώπου, αριθμός δελτίου ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης, δεδομένα τοποθεσίας και στοιχεία επαφής. Δεν περιλαμβάνονται δεδομένα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί πληροφορίες ταυτοποίησης (ανώνυμα δεδομένα). 

Ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή ειδικές κατηγορίες δεδομένων είναι δεδομένα όπως τα εξής: θρησκευτικές, ιδεολογικές, πολιτικές απόψεις ή πράξεις, πληροφορίες για την υγεία, το γένος ή βιομετρικά στοιχεία, η φυλή και η εθνική καταγωγή, πρακτικά ή κυρώσεις διοικητικού ή ποινικού χαρακτήρα.

Κατάρτιση προφίλ είναι οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που με την οποία χρησιμοποιούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό την αξιολόγηση συγκεκριμένων προσωπικών χαρακτηριστικών που συνδέονται με ένα πρόσωπο. 

Υποκείμενος δεδομένων είναι ένα φυσικό πρόσωπο με το οποίο συνδέονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Επεξεργασία δεδομένων / επεξεργασία είναι κάθε δραστηριότητα, πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή συνόλων τους, ανεξάρτητα από τη διαδικασία και τα μέσα (αυτοματοποιημένα ή όχι) που εφαρμόζονται, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η αναθεώρηση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, ο αποκλεισμός, η διαγραφή, η αρχειοθέτηση, η προβολή και η καταστροφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αρχείο δεδομένων είναι οποιοδήποτε δομημένο σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα τα οποία είναι προσβάσιμα με τρόπο τέτοιο που καθιστά δυνατή την αναγνώριση του εν λόγω προσώπου από τα δεδομένα.

Αποκάλυψη σημαίνει η δυνατότητα να καταστούν προσβάσιμα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Διενέργεια εκτίμησης αντίκτυπου σχετικά με την προστασία των δεδομένων είναι μια συστηματική διεργασία για τον προσδιορισμό, την αξιολόγηση και την τεκμηρίωση των κινδύνων και του αντίκτυπο των δραστηριοτήτων επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στα δικαιώματα προσώπων. 

Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι το νομικό πρόσωπο που αποφασίζει σχετικά με τον σκοπό και το μέσο επεξεργασίας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Εκτελών την επεξεργασία είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκ μέρους του υπεύθυνου επεξεργασίας των δεδομένων.